Obowiązek informacyjny

Administratorem danych osobowych jest Idea Studio s.c. Magdalena Szymala, Marek Skowronek (Spółka) z siedzibą w Lublinie (kod pocztowy: 20-827), przy ul. Liliowej 11. Dane osobowe (D.O.) będą przetwarzane przez Spółkę w celu realizacji bieżącego kontaktu służbowego. D.O. mogą być ujawnione pracownikom lub współpracownikom Spółki, jak też podmiotom świadczącym usługi na rzecz Spółki, zgodnie z zawartymi umowami powierzenia. D.O. przetwarzane w ww. celu będą przetwarzane prze okres trwania kontaktu oraz w celach archiwizacyjnych przez okres 5 lat. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych lub do wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie. W przypadku gdy przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO, posiada Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

W przypadku pytań dotyczących ochrony danych osobowych, zgłoszenia uwag lub błędów bezpieczeństwa prosimy o kontakt: m.szymala@ideastudio.pl

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Korzystając z tej strony zgadzasz się na używanie plików cookie, które są przechowywane na Twoim urządzeniu. Za pośrednictwem cookies zbieramy informacje, które mogą stanowić dane osobowe. Wykorzystujemy je w celach analitycznych, marketingowych oraz aby dostosować treści do Twoich preferencji i zainteresowań. Więcej informacji, w tym sposób zmiany ustawień znajdziesz w Polityce Prywatności.

Polityka prywatności w Idea Studio s.c. Magdalena Szymala, Marek Skowronek

Właścicielem i administratorem serwisu ideastudio.pl jest IDEA STUDIO s.c. Magdalena Szymala, Marek Skowronek, Lublin (20-827), ul. Liliowa 11, NIP 7121931310, REGON 430692025

Ochrona prywatności w Internecie jest dla Idea Studio s.c. bardzo ważną sprawą, dlatego też gwarantujemy bezpieczeństwo Twoich danych przekazywanych podczas korzystania z serwisu ideastudio.pl

W sposób szczególny szanujemy prywatność każdej osoby, która odwiedza nasze strony internetowe. Jakiekolwiek informacje zebrane na Twój temat będą użyte do wykonania usługi, którą zamówiłeś oraz do poprawy jakości naszych usług. Powyższe cele realizujemy poprzez odpowiednie wykorzystanie i ochronę informacji.

Dajemy Użytkownikom naszego serwisu możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z naszych usług i udostępniać o sobie informacje. Większość naszych serwisów jest dostępna bez konieczności podawania informacji o sobie, jedynie niektóre usługi i serwisy wymagają przekazania właściwych informacji.

Zapewniamy bezpieczeństwo danych osobowych naszych Użytkowników, stosując środki ochrony fizycznej, organizacyjnej oraz sprzętowej niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa przetwarzanych Danych osobowych. Zapewniamy środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.

Dlaczego przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Przetwarzamy Twoje dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do wykonania umowy zawartej z Tobą, w tym do:

  • Obsługi zapytań i zgłoszeń, które do nas kierujesz (np. przez formularz kontaktowy);
  • Zapewnienie najlepszej obsługi klienta

Przetwarzamy też Twoje dane osobowe w celach wskazanych poniżej, na podstawie prawnie uzasadnionego interesu IDEA STUDIO S.C. którym jest:

  • monitorowanie Twojej aktywności na naszych stronach
  • dopasowanie treści zgodnie z Twoimi preferencjami, na podstawie uprzednio przeglądanych zawartości strony,
    czy też przede wszystkich interesujących Cię tytułów,
  • prowadzenie działań marketingowych, aby zainteresować Cię naszymi usługami, oraz zaproponować Ci nowości w naszej ofercie,
  • zapewnienie należytego przestrzegania przepisów prawa podatkowego oraz przepisów o rachunkowości,
  • zapobieganie naruszeń praw autorskich,
  • prowadzenie analiz statystycznych,
  • przechowywanie danych dla celów archiwizacyjnych, oraz zapewnienie rozliczalności (wykazania spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa),
  • organizacja konkursów, akcji promocyjnych, budowanie programów lojalnościowych i partnerskich.

Twoja zgoda na przetwarzanie danych osobowych, pozwoli nam na przetwarzanie Twoich danych osobowych w celu:

  • obsługi Klienta zawierającej treści elektroniczne;
  • zapisywania danych w plikach cookies, gromadzenia danych ze stron www i aplikacji mobilnych;
  • organizacji akcji promocyjnych i konkursów;
  • wysyłanie do Ciebie informacji w postaci newslettera.

Udzieloną Idea Studio s.c. zgodę na przetwarzanie danych osobowych, możesz wycofać w dowolnym momencie
w tak łatwy sposób jak ją wyraziłeś, możesz również skontaktować się z Idea Studio s.c. za pośrednictwem dowolnych środków komunikacji. Twoje dane będą przetwarzane przez Idea Studio s.c. do czasu wycofania zgody.

Dlaczego potrzebujemy Twoich danych osobowych?

Wymagamy podania przez Ciebie danych osobowych, aby móc zawrzeć i wykonać umowę zawartą z Tobą,
a tym samym umożliwić nam:

  • bezpośredni kontakt z Tobą;
  • informowanie Cię o przebiegu realizacji zamówienia;
  • informowanie Cię o wysyłce zamówienia;
  • informowanie Cię o przebiegu postępowania reklamacyjnego, obsługi zwrotu;
  • informowanie Cię o produktach, które mogą Cię zainteresować.

W tym celu będziemy potrzebować Twój email, adres miejsca zamieszkania, oraz numer telefonu. Jeżeli jesteś naszym Partnerem, lub uczestnikiem akcji promocyjnych i konkursów – będziemy potrzebować również dodatkowych danych wymaganych ze względu na przepisy podatkowe.

Profilowanie

Twoje dane osobowe mogą być również przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie profilowania), jednakże nie będzie to wywoływać wobec Ciebie żadnych skutków prawnych lub w podobny sposób istotnie wpływać na Twoją sytuację. Profilowanie danych osobowych przez Idea Studio s.c. polega na przetwarzaniu tych danych (również w sposób zautomatyzowany), poprzez wykorzystywanie ich do oceny niektórych informacji o Tobie, w szczególności do analizy lub prognozy osobistych preferencji oraz zainteresowań.

Twoje uprawnienia wobec Idea Studio s.c. w zakresie przetwarzanych danych?

Idea Studio s.c. gwarantuje spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj.

  • prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych – jeżeli Twoje dane są niepoprawne lub niekompletne lub też nie są niezbędne przez Idea Studio s.c. albo wycofasz swoją zgodę na przetwarzania;
  • prawo ograniczenia ich przetwarzania Twoich danych – na czas wyjaśnienia, korekty, wniesienia sprzeciwy – nie usuniemy Twoich danych, a jedynie ograniczymy ich przetwarzanie;
  • prawo do ich przenoszenia;
  • prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych;
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzoru w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Możesz w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania swoich danych dla celów marketingu bezpośredniego, w tym profilowania, jeśli przetwarzanie odbywa się w związku z uzasadnionym interesem administratora. Możesz również w dowolnym momencie wnieść sprzeciw, z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją wobec przetwarzania swoich danych dla celów marketingu bezpośredniego, w tym profilowania, jeśli przetwarzanie odbywa się w związku z uzasadnionym interesem administratora.

Udostępnienie Twoich danych osobowych

Dbamy w szczególny sposób o bezpieczeństwo Twoich danych osobowych, dokonując należytej staranności aby Twoje dane były bezpieczne. Niemniej jednak dla Twojej wygody korzystamy z wielu nowoczesnych i funkcjonalnych rozwiązań technicznych, które umożliwiają Tobie wygodę zakupów, a nam właściwą obsługę klienta. W tym część Twoich danych osobowych udostępniamy podmiotom płatniczym, podmiotom wspierającym usługi pocztowe, kurierskie, logistyczne, usługi audytowe i konsultingowe, promocje marketingowe, a także organom publicznym zajmującym się ściganiem nadużyć oraz przestępstw, oraz kontrolą skarbową.

Jak długo przechowujemy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe przechowujemy nie dłużej niż są one potrzebne dla właściwej jakości obsługi i w zależności od trybu i celu ich pozyskania przechowujemy je:

1. Zawarcie umowy – na czas jej trwania oraz po jej zakończeniu w celach:

  • dochodzenia roszczeń związanych ze zrealizowaną umową;
  • realizacji obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych i rachunkowych;
  • zapobiegania nadużyciom lub przestępstwom;
    statystycznych i archiwizacyjnych.

2. Działania marketingowe – na czas trwania umowy, udzielenia odrębnej zgody na przetwarzanie takich danych – do czasu zakończenia działań związanych z obsługą transakcji, wniesienia przez Ciebie sprzeciwu wobec takiego przetwarzania lub wycofania zgody.

3. Działania okołosprzedażowe i promocyjne – np. konkursy, akcje promocyjne – na czas trwania i rozliczenia takich akcji.

4. Działalność operacyjna – do czasu przedawnienia obowiązków nałożonych przez Rozporządzenie RODO oraz odpowiednie przepisy krajowe, celem wykazania rzetelności w przetwarzaniu danych osobowych

POLITYKA COOKIES

Co to są cookies: cookies (ciasteczka) to niewielka informacja zapisywana przez serwer na urządzeniu końcowym użytkownika (komputerze, tablecie, smartfonie) w pliku cookie.txt, którą nasz serwer może odczytać przy ponownym połączeniu się z tego komputera. Pliki cookie nie zawierają danych pozwalających na Twoją identyfikację , nie są udostępniane osobom trzecim, a ich odczytanie jest możliwe wyłączenie przez serwer, który je utworzył.
W serwisie Idea Studio s.c. wykorzystujemy technologię cookies w celu dostosowania naszego serwisu do Twoich indywidualnych potrzeb. Wykorzystujemy również cookies w celu tworzenia statystyk, które pomagają zrozumie, w jaki sposób Użytkownicy naszego serwisu korzystają ze stron internetowych, umożliwiając polepszenie ich struktury i zawartości.

Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane i byś mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach www.ideastudio.pl. W każdej chwili zgodę możesz również wycofać. Dane te będą zapisane w postaci cookies. Oznacza to, że będzie je pamiętał Twój komputer, ale udostępni je jedynie w ramach serwisu www.ideastudio.pl. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych.

W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
1. niezbędne pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
3. wydajnościowe pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
4. funkcjonalne pliki cookies, umożliwiające zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
5. reklamowe pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

Jeśli masz problemy z używaniem naszej strony lub nie zgadzasz się na personalizację serwisu sugerujemy wyłączenie obsługi cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

W jaki sposób zmienić ustawienia dotyczące cookies w różnych przeglądarkach?

Pamiętaj jednak, że prawidłowe działanie kont użytkowników jak również wygoda korzystania z naszych serwisów uzależniona jest od włączonych cookies.

Praktyczne uwagi

Jeżeli korzystasz z jednego komputera razem z innymi osobami, to po zakończeniu korzystania z usług www.ideastudio.pl, do których musisz się zalogować — wyloguj się, aby nikt nie mógł podejrzeć, korzystać lub modyfikować Twoich zasobów lub informacji.

Dane podane przez Ciebie podczas składania zamówienia znasz tylko Ty i ideastudio.pl
Z naszej strony gwarantujemy, że nikomu nie zostaną ujawnione, Ty też zachowaj ostrożność w udostępnianiu ich osobom trzecim.